Tips voor fondsenwerven

22 augustus 2024 16:57

Je bent misschien wel een fanatieke hardloper, maar bij Run for Hope ga je ook een nieuwe uitdaging aan: fondsenwerven. Sommige noemen het spottend bedelen, maar als je de smaak te pakken krijgt kun je er een hoop lol aan beleven.

We geven je graag een duwtje in de rug om zoveel mogelijk steun te verkrijgen voor jouw actie en de levens die je daarmee gaat steunen. Check onze fondswerftips hieronder. 

  1. Stroopwafelverkoop - Markus en Markus biedt je een voordelig tarief waarmee je de stroopwafels kunt inkopen. Verkoop ze met je team en zet je winst op de actiepagina! 
  2. Deel de podcast - Op de website van Vrienden van De Hoop vind je een serie podcasts waarin ex-cliënten hun verhaal delen. Verhalen van moeite, pijn, eenzaamheid en herstel. Je zult ontdekken dat er veel overlap zit tussen waar deze ex-cliënten doorheen gegaan zijn en waar je zelf door heen gaat tijdens Run for Hope en alle voorbereidingen daar naar toe.
  3. Charity Diner - Ren je in teamverband of met je collega's? Organiseer een Charity Diner. Doe dit bijvoorbeeld met zakenrelaties. 
  4. Houd een presentatie in je kerk of vereniging - Laat de mensen kennismaken met jouw team, je persoonlijke motivatie en het doel waar je voor fietst. 
  5. Blijven doen - Deel jouw actiepagina in je netwerk! Schakel je eigen vrienden- en kennissenkring in. Je kunt gemakkelijk je online actiepagina delen via WhatsApp, Facebook, X, LinkedIn, QR code en e-mail met behulp van de icoontjes aan de zijkant van je actiepagina.

Als laatste: vergeet niet om je sponsors te bedanken voor hun bijdrage. Dit wordt altijd gewaardeerd :)

Veel succes!!

Lees ook ons andere nieuwsbericht met fondswerftips